dimecres, 7 de maig del 2008

Reunió a l'Ajuntament: Resum

Avui hem fet una reunió a l'Ajuntament els veïns de la urbanització de Can Servitge, més o menys hi deuen haver assistit una trentena de persones, ha durat quasi tres hores i s'hi han tractat varis temes a part del polèmic cadastre.

De forma resumida s'han tractat els següents temes:

El primer ha estat la necessitat de canviar la senyalització dels carrers per fer-la més clara, s'ha creat un equip de quatre veïns voluntaris per, directament sobre del terreny, pensar quina és la millor distribució i anomenar zones enlloc de carrers. També es mirarà de millorar els cartells on hi ha els mapes de la urbanització, que en els nous no hi surten ni els números.


Com podeu veure en les fotografies, el planell de la urbanització no hi ha ni els números de les parcel·les i la gent que ve de fora no entén com un carrer pot tenir dos noms.

S'ha parlat del mal estat de l'accés des de Manresa i que l'Ajuntament de Manresa a qui pertany la major part del camí, no sols no ens fa cas, sinó que diu que no hauríem d'existir... Pel que he pogut deduir, és que voldrien que aquella zona fos per passejar, fer footing, anar amb bicicleta i els molesta que passem nosaltres. No entenen que justament amb un camí tant estret i de poca visibilitat son els vianants qui realment perillen.

S'ha fet esment de l'illegible taulell d'anuncis i diuen que s'ho estudiaran.


Un altre tema, s'ha comentat la possibilitat de facilitar-nos gratuïtament un compostador per deixar cadascú a la seva parcel·la les deixalles orgàniques. És veu que no és rendible un servei de recollida com a ciutat.


Exemple de compostador, em sembla molt bona idea (jo ja n'utilitzo format amb palets), la matèria orgànica que hi fiquem forma un compost que podem utilitzar per adobar les plantes i reduïm el volum de residus que generem.

També ens han fet saber que l'ajuntament dóna ajuts per escolarització dels fills, ajuts per a nens d'entre 0 i 16 anys, sempre que visquin a Rajadell, controlaran que no s'hi apuntin famílies que encara que s'empadronin no visquin aquí.

El tema estrella: El cadastre ha accedit a baixar el preu per metre quadrat de 15 € a 5 €, això sí que és una bona notícia!!

Ens han fet saber que s'està intentant que ens posin una antena que alhora serviria com a repetidor per veure el TDT (hi ha zones que no arriba el senyal) i transmissió d'Internet de banda ample via radio a un preu bastant competitiu (20 €).

Alguns veïns també s'han queixat del soroll que fan les tapes dels desguassos quan passen els cotxes.

També s'ha comentat que juntament amb la millora de la senyalització, posar números a les parcel·les per facilitar trobar les cases als serveis d'emergències. S'ha d'estudiar, segurament l'Ajuntament no els pagarà, però s'intentaria que siguin iguals.

Altres queixes dels veïns ha estat sobre els gossos que campen sols tot el dia per la urbanització.

Per últim, es veu que hi van haver alguns robatoris que van coincidir amb l'asfaltat del camí de la zona de la clota. No sols això, sinó que van veure com intentaven robar a una casa fins que van ser sorpresos (treballadors de l'empresa que asfaltava).

Si algú no va assistir a la reunió amb l'Ajuntament de fa un parells d'anys....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada