divendres, 19 de febrer del 2010

Transport escolar

El meu fill farà tres anys... Ho dic perquè aquest més hem fet la pre-inscripció pel curs que ve a l'escola de Fonollosa, que és l'escola que ens toca per la nostra zona d'influència. Tal com es pot llegir a la web oficial de l'escola:
L'escola de Fonollosa acull la població escolar de tots els pobles del seu voltant, tant els pobles del mateix municipi com els de l'entorn, i també d'una gran urbanització. Cap d'aquests nuclis no disposa d'escola pròpia. L'escola de Fonollosa és l'escola de: Fonollosa, Camps, Canet de Fals, Fals, Rajadell, Aguilar de Segarra i Castelltallat.

Fonollosa és situat a uns 20 quilòmetres de Manresa, capital de la comarca del Bages. Mal comunicat amb la capital, només amb carreteres i, en molts quilòmetres, carreteres de tercera categoria. La majoria dels i de les alumnes de l'escola de Fonollosa fan ús del servei de transport col·lectiu gratuït i del servei de menjador escolar.
Queda clar que al ser una escola rural que acull a molts petits nuclis de població hi ha un servei d'autobús que s'encarrega de recollir a "la majoria" dels nens per tal de portar-los a l'escola.

Però resulta que hi ha un petit nucli de població que l'any que ve si no em fallen els comptes, hi haurà 11 nens escolaritzats a Fonollosa, que no disposen de servei d'autobús.

Quan vaig venir a Sant Salvador de Vallformosa, a principis d'aquesta dècada, no em podia ni imaginar que tindria un fill al que escolaritzar, ho dic perquè hem hagut de sentir de part de l'Ajuntament que quan vam decidir venir aquí ja sabíem on anàvem...

És cert, ho sabíem, anàvem a una urbanització que hi havia molts problemes: amb l'aigua, la llum, telèfon, l'escripturació dels terrenys, els permisos d'obra, etc, pels quals hem estat lluitant molt de temps i encara lluitem per les moltes mancances que queden per solucionar.

Entre elles el transport escolar.

Perquè resulta que aquí som l'únic nucli poblat de la zona d'influència del consorci escolar de Fonollosa que no hi arriba l'autobús.

Per justificar l'absència d'autobús, apel·len a la llunyania de l'escola (per això volem l'autobús), a les males comunicacions viàries (és clar, també ens queixem nosaltres fa anys), al número de nens (11 nens no son pas pocs).

El que cal d'una vegada per totes, és que si fa falta arreglin el camí i posin una parada d'autobús, que no donin més excuses perquè els nostres fills tenen el mateixos drets que la resta de nens de Rajadell i àrea d'influència de l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada